Kultainen aikakausi

From TSL Encyclopedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Golden age and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎español • ‎français • ‎suomi • ‎русский

Valaistumisen, rauhan ja harmonian sykli, jossa ihmiskunnan sielut yhdistyvät Kristusliekkiin, jotta jumalallinen suunnitelma "kuten ylhäällä, niin alhaalla" toteutuu. Eetteritason ja -vaipan lähentyessä sekä maakehon että sillä kehittyvien kolmea alempaa kehoa eli välinettä taivaallinen valtakunta tulee ilmentymään maan päällä niin kuin se on jo nyt eetterioktaavilla.

Menneet kultaiset aikakaudet

Ulkoinen muisto menneistä kultaisista aikakausista on jo kauan sitten haalistunut ihmisrodun tietoisuudesta. Koska kuitenkin ihmisillä on halua yhteiskunnalliseen edistykseen ja hyvään hallintoon, viittaa tämä joidenkin sielujen sisäiseen muistiin. Nuo sielut tietävät, että on olemassa parempi tie, koska he ovat omakohtaisesti kokeneet sen. Muistiinmerkinnät kultaisen aikakauden sivilisaatioista on haudattu Atlantin ja Tyynenmeren alle vajonneiden mantereiden ja muiden mullistuksissa tuhoutuneiden sivilisaatioiden jäänteiden mukana. Ne on haudattu myös kaikkien tällä planeetalla kehittyvien alitajunnan sopukoihin. Lisäksi nämä muistiinmerkinnät on painettu eetteriin, siihen aineeseen ja ulottuvuuteen, joka tunnetaan nimellä akasha ja josta selvänäkijä voi lukea ja tutkia niitä.

Unelma tulevista kultaisista aikakausista

Kuningas Arthurin ja pyöreän pöydän ritarien unelmana oli luoda kultaisen ajan yhteiskunta, josta Platon oli haaveillut, josta Francis Bacon myöhemmin kirjoitti ja josta myös Thomas More kirjoitti kirjassaan Utopia. Myös me olemme lapsuuden unelmissamme kaivanneet tätä ihanneyhteiskuntaa – puhumme nuoruuden idealismista, kurottautumisesta kohti sellaista, joka on ehkä epärealistista, epäkäytännöllistä, mutta se on sitä luovan energian vyöryä, joka ei ole vielä pysähtynyt, tuota elämän virtaa – kuten ylhäällä siten alhaalla. Unelma on kirjattu myös Johanneksen profetiaan Ilmestyskirjassa. "Kaupunki ei myöskään tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa."[1]

Kultaisten aikakausien ominaispiirteet

Ihanneyhteiskunnan johtajat ovat pappi-kuningas-tiedemies -tyyppisiä, sillä hallintoa, tiedettä ja uskontoa ei ole erotettu toisistaan, vaan ne nähdään voiman, viisauden ja rakkauden kolmiosaisen liekin ilmentyminä. Valta-asemat temppeleissä sekä valtiollisissa, koulutuksellisissa ja tieteellisissä instituutioissa myönnetään niille vihityille, jotka ovat läpäisseet tietyt itsemestaruuden asteet ja jotka ovat siten päteviä hallitsemaan ja tekemään päätöksiä niiden puolesta, jotka vielä käyvät läpi testejä ja vihkimyksiä, jotka kaikkien on lopulta läpäistävä voittaakseen kuolemattomuutensa.

Ihanneyhteiskunnan lait perustuvat siihen kosmiseen lakiin, jonka Luoja asetti ihmisen "sisimpään", kirjoitti huolellisesti hänen sydämeensä ja lähetti sitten enkelinsä tallentamaan sen universaalin Totuuden arkistoon. Lakeja on vartioitu tähän hetkeen asti ylösnousseiden mestareiden veljeskunnan retriiteissä. Ylösnousseet mestarit ovat jo käyneet tämän tai joidenkin muiden planetaaristen koulujen läpi.

Niillä, jotka tunnustavat Jumalan auktoriteetin ihmisen yli (God over man), on siten oikeus hallita ihanneyhteiskunnassa Jumalan alaisina esimiehinä (God’s overmen); ja tässä on sanan hallinto (government) kaksitahoinen merkitys. Niinpä kun Kristus on jokaisen ihmisen pää ja Olemuksen temppelin tärkein kulmakivi, niin hän on myös ihanneyhteiskunnan pää. Kaikkein pätevin hallitsemaan on se, joka ilmentää suurimmassa määrin Kristustietoisuutta. Siksi universaalin Kristuksen ilmentäminen tunnustetaan yhteiskunnan kaikkien jäsenten korkeimmaksi tavoitteeksi. Kultaisen ajan sivilisaatio ei voi säilyä ilman yhteistä sitoutumista tähän päämäärään. Koska maapallon ihmiset eivät tällä hetkellä jaa tätä päämäärää, ihanneyhteiskuntaa ei ole nykyään olemassa maapallolla.

Kultainen aikakausi eetteritasolla

Jos katsomme ylöspäin eli eetteritasolle, huomaamme, että kultainen aikakausi mandalana ja planeettamme suunnitelmana on nyt todellisuutta. Kultaisen aikakauden suunnitelma odottaa täyttymistään. Olemme nyt siinä pisteessä, jossa meidän on mahdollista valita sen suhteen, menemmekö kultaisen ajan yhteiskuntaan vai kiihdytämmekö hajoamisen, rappeutumisen ja jakautumisen kierteitä, jotka ovat alkaneet Amerikassa ja maailmassa. Ylösnousseiden mestareiden opetukset hahmottelevat askel askeleelta, miten voimme toteuttaa tämän kultaisen aikakauden tietoisuuden.

Yksittäiset kultaiset aikakaudet

Kolmen ensimmäisen juurirodun kultainen aikakausi

Lemuria

Atlantis

Jeesuksen Kristuksen kultainen aikakausi Atlantiksella

Lumikuninkaan ja Lumikuningattaren kultainen aikakausi Grönlannin tienoilla

Kultainen aikakausi Saharan autiomaassa

Inkojen kultainen aikakausi

Casimir Poseidonin kultainen aikakausi Amazonin tienoilla.

Kreikan kultainen aikakausi

Eetteritason kaupungit

Venus

Violettiplaneetta

Lisätietoa

Mark L. Prophet and Elizabeth Clare Prophet, The Path of the Higher Self, volume 1 of the Climb the Highest Mountain® series, s. 60–71.

Elizabeth Clare Prophet, “The Golden Age of Jesus Christ on Atlantis,” 28.4.1991 (äänite)

Elizabeth Clare Prophet, “The Golden Age: Is It a Reality?” 10.10.1975 (äänite)

Lähteet

Mark L. Prophet and Elizabeth Clare Prophet, Saint Germain On Alchemy: Formulas for Self-Transformation

Mark L. Prophet and Elizabeth Clare Prophet, The Path of the Higher Self, volume 1 of the Climb the Highest Mountain® series, luku 3.

Elizabeth Clare Prophet, 10.10.1975.

  1. Ilm. 21.23